Aktuellt

Aktuellt

En kurs i DesignaKnit DK 8 kommer att genomföras i Skruvsta i Värmland söndag den 29:e juli, om intresse finns. Kursavgift 700 kr. Mera information samt anmälan till min mail: ibstrik@romele.com

 

Tack till alla ni som besökte vår utställning på Toppeladugård i påskas.

 

Jag önskar er alla en skön sommar med sol och aktiviteter som ni gillar.

 

Information om kommande utställningar i år hittar ni här på sidan efter sommaren.

Skånemaskinisterna:

 

Stickhelger år 2018 i februari, 5 + 6 maj, augusti och oktober månad.

På lördagar håller vi på kl 10-18 och på söndagar kl 10-17.

Om du känner någon som funderar över att skaffa en stickmaskin eller bara är allmänt nyfiken på maskinstickning så får du gärna bjuda denna person på studiebesök någon gång under helgen. Meddela detta till arrangörerna i förväg.

Innehållsförteckning för kurskompendiet.

 

Nätverket Skånemaskinister

 

Vi är en löst sammanhållen grupp maskinstickare som träffas 5 - 6 gångar per år.

 

Syftet med vår grupp är att vi ska kunna hjälpa varandra med teknik, stickning och underhåll av maskiner samt att utvecklas vidare som maskinstickare. Det är mycket inspirerande och stimulerande att träffas och lära av varandra.

 

Vi har ett program för år 2017. Vi träffas i Svedala den 21:a + 22:a januari med våra sockstickmaskiner. Workshop helgen den 11:e + 12:e februari, helgen den 06:e + 07:e maj samt helgen den 21:a + 22:a oktober i Rydsgårdshus. Vecka 33 planeras en stickvecka på Rydsgårdshus, där vi kan delta en eller flera dagar enligt önskemål. Olika kurser kommer att erbjudas under veckan.

 

Vi som startade nätverket: Ingrid Bisgaard och Annica Lundblad.

Annica Lundblad har Brother maskiner. Annicas blogg: http://maskinstickning.wordpress.com/. Båda två har vi Viktoria sockstickmaskiner. Ingrid har Silver Reed maskiner och dessutom en Passap E6000 samt följande sockstickmaskiner, en Imperia, en Record, en AutoKnitter och en Favorit.

 

Styrgruppen består för närvarande av: Annica Lundblad, Lena Hellberg och Ingrid Bisgaard.

 

Vi är intresserade av att träffa andra maskinstickare i vårt närområde dvs Skåne, om du vill vara med så kontakta Annica via anellu@telia.com, Lena via lenamhellberg@live.se och Ingrid via ibstrik@romele.com

 

Det är roligt att ha kontakt med maskinstickare från andra delar av Sverige. Maria Dämbäck från Göteborg (även med i Skånemaskinister) har startat en FaceBook grupp med namnet Stickmaskinister.

 

 

 

Kurser DesignaKnit DK 8

 

Har du stickdataprogrammet DesignaKnit DK 8 men kommer inte i gång med att använda det eller använder endast en begränsad del av programmet. Behöver du hjälp med att lära dig DK 8 eller bara fräscha upp dina kunskaper.

 

Kursen omfattar genomgång av och övningar i alla element som ingår i DK8. Maila eller ring mig om du är intresserad. Vill du ha ett kursprogram, maila mig.

 

Vill du köpa kompendiet se under fliken DesignaKnit DK 8

 

Kurser DesignaKnit DK8 år 2018

 

Just nu bjuder jag in till en kurs i DK8 i Värmland. Kursen blir på 6 timmar söndag den 29:e juli. Är du intresserad? Maila mig för mera information.

 

Jag arbetar med att kunna erbjuda en kurs i Falkenberg/Göteborgstrakten. Mera information kommer.

 

e-post: ibstrik@romele.com

mobil:070-6726466

 

Kurskompendium DesignaKnit DK8

 

Mitt kursmaterial för kurser i DesignaKnit DK8 finns nu samlat i ett kompendium på 87 sidor. Materialet är på svenska med många illustrationer/skärmklipp som underlättar inlärningen.

 

Kompendiet kostar 200 kr i samband med kurs.

Köper du kompendiet av mig för 450 kr innan du går en DK8 kurs, drar jag av mellanskillnaden 250 kr på kursavgiften, om du går en helgkurs i DK8 inom följande 7 månader. Notera att detta gäller endast köp genom I-B Strik (ej genom Olax).

 

Är du intresserad av en kurs, anmäla dig till Ingrid Bisgaard ibstrik@romele.com eller mobil 070-6726466.

DesignaKnit Skandinavien är en Facebook grupp, som har som syfte att främja intresset för och användningen av DesignaKnit DK8. Har du också DK8? Bli medlem i gruppen.

Copyright © All Rights Reserved