Aktuellt

Aktuellt

Ny mailadress: ibstrik@ibstrik.seDesignaKnit 9


Mitt nya Kurskompendium DK 9 är klar och hemma, så jag kan leverera direkt vid beställning. Kompendiet är på 132 sidor och innehåller beskrivningar med text och många skärmklipp, som steg för steg visar hur du ska jobba med programmets alla delar. Kompendiet är alltså inte ett tillägg till Kurskompendium DK 8, som har 87 sidor. Det innehåller i sig beskrivning av alla delar av DesignaKnit DK 9.  


Kompendiet kostar 470 kr inkl moms, vilket är en marginell höjning jämfört med Kurskompendium DK 8. DK 9 boken är på 132 sidor och kostnaden för tryckningen är högre. Vill du beställa kompendiet - skicka ett mail till ibstrik@romele.com med namn, adress och antal kompendier. Porto med PostNord 72 kr + 18 kr för skrymmande brev, totalt 90 kr. Kompendiet väger 553 gram, brevet 580 gram.


I fortsättningen blir priset på Kurskompendium DK 9 i samband med att du deltar i min helgkurs 300 kr per styck.
 


Kurs i Genarp DK9, november 23 + 24 är klar.


Kursus i DesignaKnit DK9 i Onsala januari 25 + 26 är klar.


Tack till alla deltagarna i dessa två kurser. Jag testade mina nya beskrivningar - som lämnades ut som lösblad - avseende nyheterna i DK 9. Det har sedan varit underlag för att skriva mitt nya Kurskompendium, som är på 132 sidor, och som beskriver alla delar av DK 9. Utöver nyheterna har jag fördjupat mig i några element, där beskrivningar inte fanns med i Kurskompendium DK 8. Det finns fortfarande funktioner i både DK 8 och DK 9, som inte är med, men konsten är att begränsa sig till det som är mest nödvändigt och intressant för att kunna skapa modeller och mönster.


Manualen i DK 9 är på totalt 1454 sidor. Stitch Designer är störst = 513 sidor. Det finns något att bita i.Kurser år 2020


Under våren 2020 kommer jag inte att genomföra kurser i Genarp eller på andra platser på grund av Corona virusen. Hur det blir till hösten beror på utvecklingen avseende virusen.


Jag reser gärna ut i Sverige och håller kurser i DK 9. Jag behöver i så fall hjälp med arrangemangen bl a att hitta en lämplig lokal. Om ni är en grupp på 5-8 personer som har intresse av en kurs, kontakta mig gärna.

Skånemaskinisterna:


Stickhelger 2020: 29 febr + 1 mars, 9 + 10 maj, 5 + 6 september och 7 + 8 november.

 

På lördagar håller vi på kl 10-18 och på söndagar kl 10-17.

 Nätverket Skånemaskinister


Vi är en löst sammanhållen grupp maskinstickare som träffas 5 - 6 gångar per år.


Syftet med vår grupp är att vi ska kunna hjälpa varandra med teknik, stickning och underhåll av maskiner samt att utvecklas vidare som maskinstickare. Det är mycket inspirerande och stimulerande att träffas och lära av varandra.


Vi har ett program för år 2019. Avseende datum se ovan under Skånemaskinisterna.


Vi som startade nätverket: Ingrid Bisgaard och Annica Lundblad.

Annica Lundblad har Brother maskiner. Annicas blogg: http://maskinstickning.wordpress.com/. Båda två har vi Viktoria sockstickmaskiner. Ingrid har Silver Reed maskiner och dessutom en Passap E6000 samt följande sockstickmaskiner, en Imperia, en Record och en AutoKnitter.


Styrgruppen består för närvarande av: Annica Lundblad, Lena Hellberg och Ingrid Bisgaard.


Vi är intresserade av att träffa andra maskinstickare i vårt närområde dvs Skåne, om du vill vara med så kontakta Annica via anellu@telia.com, Lena via lenamhellberg@live.se och Ingrid via ibstrik@romele.com


Det är roligt att ha kontakt med maskinstickare från andra delar av Sverige. Maria Dämbäck från Göteborg (även med i Skånemaskinister) har startat en FaceBook grupp med namnet Stickmaskinister. 

Kurskompendium DesignaKnit DK8


Jag har kvar ett antal Kurskompendier DK 8, som jag säljer för 300 kr per styck.

 

DesignaKnit Skandinavien är en Facebook grupp, som har som syfte att främja intresset för och användningen av DesignaKnit programmet. Har du DK8 eller DK9? Bli medlem i gruppen.

Copyright © All Rights Reserved