Aktuellt

Aktuellt


DesignaKnit 9


Jag startar två on-line kurser i januari 2021. Kurs 1 dagtid måndagar kl 13-15. Start januari 18 med ett förberedande möte januari 11. Kurs 2 onsdagar kl 18.30-20.30. Start januari 20 med ett förberedande möte januari 13. Se under fliken "Videomöten DK 9". Meddela mig på mail eller telefon om du är intresserad. Det finns fortfarande platser kvar.


Vill du beställa mitt Kurskompendium DK 9. Jag kan leverera direkt vid beställning. Kompendiet är på 132 sidor och innehåller beskrivningar med text och många skärmklipp, som steg för steg visar hur du ska jobba med programmets alla delar. Kompendiet är alltså inte ett tillägg till Kurskompendium DK 8, som har 87 sidor. Det innehåller i sig beskrivning av alla delar av DesignaKnit DK 9.  


Kompendiet kostar 470 kr inkl moms, vilket är en marginell höjning jämfört med Kurskompendium DK 8. DK 9 boken är på 132 sidor och kostnaden för tryckningen är högre. Vill du beställa kompendiet - skicka ett mail till ibstrik@ibstrik.se med namn, adress och antal kompendier. Porto med PostNord 79 kr. Kompendiet väger 553 gram, brevet 580 gram.


I fortsättningen blir priset på Kurskompendium DK 9 i samband med att du deltar i min helgkurs 300 kr per styck. Reducerat pris gäller endast helgkurser - ej videokurser.
 


Online kurser

Min första kurs on-line är genomfört med 8 träffar á ca 2 timmar. . Jag har utarbetat ett kursprogram, där jag under 1,5 - 2 timmar åt gången genomgår alla delar av DK9.


Under fliken "Videomöten DK 9" ses de kurser som jag kan erbjuda hösten våren 2021.


Kurser år 2021


Under våren 2021- kommer jag inte att genomföra kurser i Genarp eller på andra platser på grund av Corona virusen. 


Jag reser annars gärna ut i Sverige och håller kurser i DK 9. Jag behöver i så fall hjälp med arrangemangen bl a att hitta en lämplig lokal. Om ni är en grupp på 5-8 personer som har intresse av en kurs, kontakta mig gärna. Jag hoppas på att vi snart ska få ett vaccin mot Corona, så det blir möjligt att träffas utan risk för att bli sjuka. Tills den dagen kommer kan jag erbjuda kurser online.Kurs i Genarp DK9, november 23 + 24 år 2019 är klar.


Kursus i DesignaKnit DK9 i Onsala januari 25 + 26 år 2020 är klar.


On-line kurs i DK9 september - november år 2020 är klar.


Manualen som följer med DK9 programmet är på totalt 1454 sidor. Stitch Designer är störst = 513 sidor. Det finns något att bita i.
Skånemaskinisterna:


På grund av Corona pandemin planeras inga träffar våren 2021. Hur det ser ut till hösten vet vi inte än. 

 


Nätverket Skånemaskinister


Vi är en löst sammanhållen grupp maskinstickare som träffas 5 - 6 gångar per år.


Syftet med vår grupp är att vi ska kunna hjälpa varandra med teknik, stickning och underhåll av maskiner samt att utvecklas vidare som maskinstickare. Det är mycket inspirerande och stimulerande att träffas och lära av varandra.


Vi har ett program för år 2019. Avseende datum se ovan under Skånemaskinisterna.


Vi som startade nätverket: Ingrid Bisgaard och Annica Lundblad.

Annica Lundblad har Brother maskiner. Annicas blogg: http://maskinstickning.wordpress.com/. Båda två har vi Viktoria sockstickmaskiner. Ingrid har Silver Reed maskiner och dessutom en Passap E6000 samt följande sockstickmaskiner, en Imperia, en Record och en AutoKnitter.


Styrgruppen består för närvarande av: Annica Lundblad, Lena Hellberg och Ingrid Bisgaard.


Vi är intresserade av att träffa andra maskinstickare i vårt närområde dvs Skåne, om du vill vara med så kontakta Annica via anellu@telia.com, Lena via lenamhellberg@live.se och Ingrid via ibstrik@romele.com


Det är roligt att ha kontakt med maskinstickare från andra delar av Sverige. Maria Dämbäck från Göteborg (även med i Skånemaskinister) har startat en FaceBook grupp med namnet Stickmaskinister. 

Kurskompendium DesignaKnit DK8


Jag har kvar ett antal Kurskompendier DK 8, som jag säljer för 300 kr per styck.

 

DesignaKnit Skandinavien är en Facebook grupp, som har som syfte att främja intresset för och användningen av DesignaKnit programmet. Har du DK8 eller DK9? Bli medlem i gruppen.