Om

OM I-B Strik


Jag har haft stickmaskin sedan början av 90-talet, men inte förrän jag blev pensionär har jag haft tid att utveckla mitt intresse för textiler genom stickningen.


1992 köpte jag en Silver Reed SK 280 stickmaskin med hålkort och resårbädd. Under 15 år var det min ända maskin.


Jag var redan tidigare facinerat av den elektroniska Passap E6000, och hösten 2007 köpte jag en begagnad sådan. Mitt intresse för maskinstickning och stickmaskiner ledde till, att jag i år 2009 blev återförsäljare för Silver Reed genom OLAX, som är importör i Sverige. Efter 6 år tog jag beslutet att koncentrera mig på att sticka samt arbeta med DesignaKnit programmet och per 1:a maj 2015 slutade jag som återförsäljare. Min maskinpark i dag består - utöver ovannämnda 2 maskiner - av de elektroniska Silver Reed SK 830 (finstickare 3,5 mm) och SK 840 (standardstickare 4,5 mm). 


2008 fick jag genom en tillfällighet möjlighet att sticka på en antik rundstickmaskin Viktoria. Jag blev mycket intresserad av dessa gamla strumpstickmaskiner och äger numera flera stycken. Läs mera under stickmaskiner.


2009 bildade jag enskild firma och redovisar till skatteverket enligt gällande regler. I-B Strik är momsregistrerad och har F-Skattsedel.


Sydsvenskan skrev en artikel om I-B Strik december 2012. Länk finns här.

http://www.sydsvenskan.se/familj/ingenjor-fascineras-av-maskin-som-stickar/Detta är vad som driver mig framåt i min utveckling:


Att sticka på maskin är roligt och utmanande.


Att tillverka stickade plagg enligt egen design ger tillfredsställelse till ditt kreativa sinne. Man blir aldrig færdig med at udforske maskinens utallige muligheder.


Särskild roligt är det att jobba med DesignaKnit i skapandet av stickade plagg.


Att utbyta erfarenheter med andra ger energi och "må bra" känsla.


Att lära sig något nytt ger en kick och "jag kan" känsla