Passap stickmaskiner

Passap E6000


Passap stickmaskiner tillverkas inte i dag men finns på marknaden för begagnade maskiner. Jag var redan på 90-talet intresserad av en elektronisk Passap E6000, som är skapad för dubbelstickning t ex dubbel jacquard. Tröjan är stickad i dubbel jacquard med ett stort mönster på framsidan.


Jag har en E 6000 och har lärt mig att sköta den och göra service på den. Maskinen på bilden är från 1995 och är utrustad med en E4600 motor från 1999 och en fyrfärgsväxlare.


Passap E6000 är enligt min uppfattning en maskin för personer, som inte rädds att skruva på och mecka med en stickmaskin.  I dagens läge behövs både tekniskt kunnande och en del tålamod i hanteringen. Det finns fortfarande tillgång på de flesta reservdelar. Men om ingen tar upp en nytillverkning kommer de att ta slut någon gång.  Det finns service att få i England, men jag har inte sett något motsvarande i Sverige.


Jag har haft mycket nytta av flera Passap mailgrupper på Yahoo, där kunniga människor över hela världen hjälper dig att lösa de problem, som uppstår med både stickning och maskin. Jag har dessutom haft mycket glädje av min kontakt med den danska återförsäljaren av Passap maskiner i Danmark.