Stickdesign

Mina stickade alster.


Jag har stickat på maskin sedan 1992, då jag köpte min första Silver Reed stickmaskin. Utöver att jag har deltagit i olika kurser, är jag självlärd. Jag  stickade tidigare endast koftor och tröjor till familjen. Jag gillar att pröva på nya sätt att sticka, att testa olika sticktekniker. I dagsläget stickar jag mest för att testa de olika sticktekniker. Jag stickar det, som jag tycker är roligt. Mina plagg som jag vill bli av med kan sedan köpas hos mig i Genarp eller på marknader och utställningar. Att sticka på beställning gör jag numera endast på undantag.


På bilderna ses exempel på mina stickade alster. Jag stickar gärna koftor i 2-färg mönster (norsk

mönster eller fair isle). Jag stickar halsdukar i olika modeller och storlekar samt tröjor, ponchos/sjaler och ryggvärmare. Men mössor och strumpor finns också bland mina alster.Under fliken Galleri finns bilder på koftor, tröjor, halsdukar mm som jag har stickat. Är du intresserad av mina stickade plagg ring eller maila till mig. Jag har ett mindre lager av bl a ponchos och halsdukar och enstaka tröjor och koftor.

 

Turkos halsring på blå poncho.  Turkos poncho stickad i alpaca ull. Poncho stickad i krämvit och beige alpaca ull med krämvit halsring.

Tröjan är stickat i SOL Superwash, maskintvättbar ull. Färg grå med svart inslag vid axel.

Kofta i maskintvättbar ull. Stickat på  stickmaskin Silver Reed SK280.

Tröjan är stickat i lammull. Färg melerat beige.

Pullover stickat i ull från Vikangarn. Teknik resår samt tuck. Elektronisk stickmaskin Silver Reed SK860.